Blog

Deck WPC – WPC Terasa. Cum aleg un Deck WPC Durabil si Rezistent?

Deck WPC – WPC terasa – sfaturi si pareri profesioniste despre alegerea unui deck WPC pentru terasa

deck WPC terasa Silvadec

wpc terasa, wpc deck, lemn compozit, Silvadec

Decking.ro va ofera sfaturi si pareri profesioniste despre alegerea unui deck WPC pentru terasa sau pentru pavimentarea altor zone exterioare:   tipuri de deck WPC, preturi deck WPC, avantaje si dezavantaje ale diverselor tipuri de deck compozit.

Deck-ul compozit sau deck-ul WPC este o opțiune tot mai populara pentru construirea teraselor. Este esential sa faceti o alegere foarte documentata in ceea ce priveste tipul de deck WPC, deoarece variantele de lemn compozit comercializate pe piata variaza foarte mult in termeni de calitate si durabilitate. Putem cumpara o pardoseala WPC care sa dureze 2 ani, sau putem alege un deck WPC care dureaza 25 de ani! Asadar, in constructia unei terase din lemn compozit, alegerea deck-ului WPC ar trebui sa fie preocuparea esentiala.

Decking.ro va ofera sfaturi si pareri profesioniste despre alegerea unui deck WPC pentru terasa sau pentru pavimentarea altor zone exterioare.  Tipuri de deck WPC, preturi deck WPC, avantajele si dezavantaje.

Sfat: Daca doriti un deck WPC durabil si rezistent, care isi pastreaza aspectul in timp, este esential sa alegeti un deck WPC de calitate, garantat pe termen lung de producator.

Ce este un deck WPC? (wood polymere composite)

Deck-ul WPC este un tip de pardoseala exterioara fabricata dintr-un material compozit, mix din lemn și plastic. Acest material este creat prin combinarea fibrei de lemn cu polimeri precum polietilena, polipropilena sau PVC, rezultand astfel un material compozit care se intretine foarte usor. Lemnul compozit imita ca aspect lemnul natural, are diverse texturi si culori.

Deck-ul WPC – 3 variante de calitate intalnite pe piata

In functie de materialul utilizat de producator si de tehnologia de productie, lemnul compozit se diferentieaza in 3 tipuri de baza, foarte variabile ca si calitate.

 1. Deck WPC pe baza de PVC – cea mai ieftina si comuna varianta – cea mai slaba calitativ. PVC – ul este un material dur, dar foarte casant la expunere UV prelungita si la ger.

!Durata de viata Deck PVC: 1-10 ani. Pret deck PVC: 40-80 Eur +TVA/m2 sistem

 1. Deck WPC pe baza de propilena. Acest tip de deck compozit are elasticitate si rigiditate medii.

!Durata de viata Deck propilena: 10-15 ani. Pret/sistem: 80-120 Eur +TVA/m2 sistem

 1. Deck WPC pe baza de polietilena, deck compozit de cea mai buna calitate, durabil si rezistent, deck WPC cu elasticitate si rezistenta ridicata.

Lamele de deck pe baza de polietilena cu PROFIL PLIN reprezinta  cea mai buna varianta, cea mai durabila. Ex: Deck WPC marca Silvadec.

!Durata de viata Deck WPC polietilena: pana la 25 ani. Pret 100-200 Eur /m2 sistem

Avantaje deck WPC

 • Deck-ul WPC poate fi durabil si rezistent, !dar doar daca este de calitate
 • Deck-ul WPC se intretine foarte usor prin curatare cu apa si detergent
 • Culori si modele variate care se incadreaza in orice design exterior
 • Montajul unei terase din deck WPC este, in general, mai facil decat al unei terase din lemn

Dezavantaje deck WPC

Asa cum am stabilit, deck-ul WPC este foarte diferit in termeni de calitate, in functie de tipul materialului compozit din care e fabricat lemnul compozit si tehnologia folosita de producatori. Lemnul compozit de calitate slaba se va dovedi o investitie paguboasa, cu durabilitate foarte redusa.

Dezavantajele apar in cazul produselor de calitate slaba si sunt:

 • Durata de viata foarte redusa a pardoselilor compozite de calitate inferioara.

Deck-ul WPC de calitate slaba poate fi mai putin durabil chiar si decat deck-urile din lemn autohton netratat, 1-5 ani durabilitate. Lemnul compozit de calitate inferioara crapa, oxideaza, se decoloreaza, produce aschii.

 • Aspect nenatural, de plastic
 • Miros toxic degajat in ambient
 • Incingere excesiva la soare – imposibil de pasit descult

Pentru o pardoseala exterioara durabila si rezistenta, este esential sa alegeti un deck WPC de calitate, garantat pe termen lung de producator.

Deck-ul WPC Silvadec este un deck compozit de calitate premium, garantat 25 de ani. Silvadec este lider european in lemn compozit. Silvadec este un deck compozit care nu oxideaza, nu degaja miros toxic, este ecologic si poate fi folosit si in zonele de langa piscina, intrucat nu se incinge la soare – putem pasi desculti pe terasa sau pontonul construite cu deck Silvadec.

Silvadec este singurul deck compozit pe care il recomandam cu increderea ca va rezista si ca veti fi foarte multumit de investitia facuta pentru construirea unei terase WPC  (sau ca pardoseala pentru ponton, paviment piscina sau orice alta destinatie exterioara).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *