Blog

Lemn Terase – Lemn Exterior. Terase din Lemn Exterior

Terase din Lemn – Cum aleg cel mai bun lemn pentru terasa?

Decking.ro va ofera cea mai bogata colectie de lemn exterior – deck exotic si deck termo – pentru terase din lemn exterior, solutii complete terase lemn.

Terasele din lemn exterior sunt o alegere perfecta in amenajarea spatiilor exterioare. Deck-ul sau lemnul exterior este un tip de pardoseala exterioara din ce in ce mai utillizat in Romania, mai ales pentru constructia de terase lemn.

Foarte popular si preferat in intreaga lume, lemnul exterior are suficiente atribute care il recomanda ca pardoseala exterioara in amenajarile private sau publice.

Din punct de vedere al designului, deck-ul din lemn este cel care da amprenta naturala si ecologica ambientului. Aspectul sau natural confera intimitate spatiilor exterioare, iar rezistenta sa in timp il recomanda ca alternativa la clasicele pardoseli acoperite cu gresie sau piatra. Terasele din lemn adauga valoare oricarei amenajari exterioare.

Terase Lemn Exterior

Terasa Lemn Deck Exotic

AVANTAJELE Lemnului Exterior – De ce o terasa din lemn exterior?

 • Frumusetea si caldura lemnului. Bogatia de culori si texturi fac inegalabila frumusetea lemnului exterior! Terasele din lemn au un farmec unic.
 • Completeaza ambientul natural, este ecologic – terasele din lemn exterior se incadreaza ideal in ambient.
 • Lemnul exterior rezista la umezeala si la contactul direct cu apa, inclusiv apa sarata.
 • Lemnul exterior Nu se incalzeste la soare (precum WPC-ul).
 • Lemnul exterior Nu aluneca.
 • Durata de viata – 25-100 de ani (mai mare decat deck-ul compozit) – o terasa din lemn exterior exotic dureaza minim 25 de ani!
 • Lemnul este un material ecologic si o resursa regenerabila. Tot lemnul esterior comercializat de Decking.ro este certificat FSC, recoltat in acord cu normele internationale de protectie a mediului.
 • Utilizari multiple – lemnul exterior are utilizari multiple: pardoseala exterioara tip decking, fatade din lemn exterior, garduri din lemn exterior, tersase lemn.

UTILIZARI ale Lemnului de Exterior

Lemnul exterior, exotic si termo, are utilizari multiple, in Romania fiind mai ales utilizat pentru  terase din lemn, terase lemn rezidentiale si terase comerciale,  lemn plaja piscine, lemn exterior pentru pontoane, fatade, pergole.

– terase din lemn exterior,  paviment – decking pentru foisoare, alei, balcoane
– lemn exterior pentru pavimentul de pe marginea piscinelor

– lemn exterior pentru pontoane – lemnul exotic este ideal ca decking pontoane
– fatade, panouri decorative in interior sau in exterior, mascarea calcanelor, garduri lemn exterior
– locuri de joaca pentru copii
– decking terase comerciale si pardoseli spatii comerciale exterioare

Dacă ne dorim o terasa din lemn natural, atunci avem la dispozitie 3 variante, intrucat lemnul pentru deck poate fi exotic, lemn termotratat și lemn moale netratat (conifere, foioase).

ESENTE folosite la fabricarea deck-ului/Lemnului Exterior

 1. Esente exotice dure, provenind din zone cu umiditate ridicata si ploi dese (Brazilia, Malaesia, Indonezia): lemn exotic ipe, garapa, cumaru, teak, etc.
 2. Esente din zona temperata care pot fi folosite ca lemn de exterior dupa ce sufera anumite tratamente care le confera rezistenta si duritate – deck termo: pin, frasin, molid
 3. Esente din zona temperata si nordica, lemn exterior cu durabilitate redusa: douglas, larice siberian, pin

RECOMANDARI Lemn Exterior – Ce lemn de exterior aleg?

Oricare ar fi destinatia pentru care doriti lemn de exterior, cea mai buna alegere este lemnul exotic.
Deck-ul din lemn exotic este cea mai buna alegere ca pardoseala exterioara din lemn, remarcandu-se prin: duritate deosebita, durabilitate, rezistenta la atacul bacteriilor, cariilor, fungilor sau al termitelor.

Terasa Lemn Deck Ipe

Lemn Exterior Ipe Lapacho

 • Lemn exterior Esente lux: ipe, massaranduba, angelim rajado, jatoba, sucupira red, sucupira brown, cumaru, cumaru red, iroko, teak, bloodwood, tigerwood
 • Lemn exterior Esente premium – angelim pedra, guariuba, kempass, merbau, bangkirai, garapa
 • Lemn exterior Esente medium – tali

INTRETINEREA Lemnului Exterior
Singura recomandare este tratarea cu uleiuri speciale pentru lemn exterior, uleiuri pentru deck (American Wood Oil), care asigura protectie impotriva oxidarii premature si a radiatiilor UV.
Tratarea cu ulei a unei terase din lemn exterior se face la anumite intervale de timp, dependent de tipul esentei de lemn.

!Culoarea initiala se transforma sub actiunea razelor solare. Daca se doreste mentinere aspectului initial se pot face reconditionari ale teraselor din lemn exterior.

 DURATA de viata: in functie de esenta, o terasa din lemn exterior, un decking din lemn bine intretinut si montat corect poate dura 25-100 de ani.

Decking.ro este importator direct deck – lemn exterior, accesorii montaj decking, tratamente pentru intretinere lemn exterior si uleiuri pentru deck. Oferim consultanta profesionista si servicii complete decking din 2009.

 

2 thoughts on “Lemn Terase – Lemn Exterior. Terase din Lemn Exterior

 1. Bahan spune:

  Buna ziua am nevoie des 100 metri des lemn pentru terasa puteti sa imi faceti o oferta dès pret

  1. Decking spune:

   Buna ziua,
   Un coleg de la vanzari vă va contacta pe adresa de email.
   Va multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *